Wczytujemy produkt i dostępne oferty…
Wczytujemy produkt i dostępne oferty…

Ekstrakt z nasion bawełny wykorzystywany jest w kosmetyce dzięki bogactwu węglowodanów i protein. Właściwości kosmetyczne ekstraktu z bawełny Działanie kondycjonujące na skórę Wynika ono z obecności w nasionach bawełny węglowodanów, białek oraz kwasów tłuszczowych. Kwasy tłuszczowe O znakomitej przydatności ekstraktu z bawełny decyduje wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie kwasu olejowego i linolowego.
Pojemność: 10 ml · 1,40 zł/ml